Gustaf & Viktor Norén

Gustaf & Viktor Norén
28-31 Juli 2022

Hej alla konsertbesökare!

Ditt besök på Strandbackens Folkpark i Dala-Floda börjar närma sig. För att alla ska trivas så bra som möjligt behöver vi ge ut rätt förutsättningar. Här följer viktig information och lite tips inför ert besök på folkparken.

★ DALA-FLODA
Dala-Floda är ett samhälle där 657 personer är skrivna (2020). På orten finns en ICA-affär, en bensinpump, en skola, några restauranger och tillfälliga sommarcaféer men otroligt många härliga sevärdheter! Passa på att stanna en stund vid den vackra hängbro, besök gärna någon av ortens hantverkare eller företagare när du ändå har chansen.

★ STRANDBACKENS FOLKPARK
Strandbackens folkpark byggdes 1954. Konserten spelas utomhus och det finns ingenstans att “gå in och värma sig / sätta sig under tak och gömma sig för regn” etc. Parken innehåller en scen,  kiosker, chokladhjul, olika serveringsställen, några sittplatser under tak och några utanför,  inhyrda toaletter för evenemanget och glada funktionärer från byn och närliggande områden. Tillsammans med er ska vi försöka göra den här upplevelsen så trevlig som möjligt! Parken innehåller skog och grusväg och har emellanåt ojämn terräng. Tänk på kläd- och skoval efter väder.

★ TIDER
17.00 öppnar vi entrén till folkparken
– Mat, dryck, fika, lotteri, chokladhjul m.m.
– Second Aid Kit, lokala spelmän och lokalt hantverk finns att avnjuta innan konsertstarten.
19.00 börjar konserten
Ca 21.00 efter konsert – DJ på pubområdet (från 18 år efter 22:00), party party!
23.00 stängning av folkparken torsdag/söndag
01.00 stängning av folkparken fredag/lördag

★ MAT & DRYCK & ANNAN FÖRSÄLJNING PÅ OMRÅDET FRÅN KL 17
Hela folkparksområdet är ett serveringsområde vilket betyder att du kan handla var du vill och förtära detta nästan vart du vill inne på området. Är du dessutom över 18 år så kan du köpa alkohol på några av våra försäljningsställen.

Kvällens mat-erbjudande:
Ta en tallrik och fyll den med vad du vill från buffén. Gyros, vegansk kebab, aioli, hummus och nybakat bröd samt sommarens godaste korvar från Gudruns. Detta serveras med melonsallad, bulgursallad och flera tillbehör. (Kostnad 145 kr) Du behöver inte förboka buffén, den tillagas på plats och kommer att räcka till alla som är intresserade.

Floparkens hamburgare med bröd
Tillbehör rostad lök, hamburgerdressing, senap och ketchup (Kostnad 60 kr)
(burgaren finns som lakto/ovo-vegetarisk och brödet kan gå att få glutenfritt men hanteras där det finns gluten)

Kaffe & fika

Varmkorv med bröd
Tillbehör rostad senap och ketchup (Kostnad 20 kr)

Folkparken erbjuder dessa drycker under evenemanget:
Mineralvatten, läsk med och utan socker, kaffe, alkoholfri öl/vin/cider, öl i flaska, fatöl, vin (vitt, rött, rosé, mousserande) samt vanligt ord. vatten från kran så ta gärna med en egen vattenflaska att fylla.

Lokala hantverkare kommer att finnas på området med sina produkter samt marknadsstånd med t ex fika, godis, enklare maträtter och andra nödvändigheter för en perfekt folkparkskväll.

★ SITTPLATS / STÅPLATS
Området vid scenen är begränsat och alla som har köpt sittplatsbiljett behöver ta med egen stol/filt som ni vill sitta på. Eftersom det är onumrerat finns det ingen garanti att alla som vill kommer att kunna nyttja sittplatsen utan det är mån om plats. Vill du vara säker på att få en bra plats – kom i tid. Eftersom det är begränsat med plats i folkparken och vi vill att alla ska se konserten så bra som möjligt ber vi er att inte ta skrymmande stolar med er och försöka att ta så lite plats som möjligt. En stor picknickfilt är inte heller att rekommendera utan vi rekommenderar sittplatser som är lika stor som ytan ni faktiskt sitter på. Var trevlig mot era sitt-grannar så kommer alla att få en angenäm kväll med fantastisk musik.
Barn upp till 12 går in gratis, men kan tyvärr inte garanteras en egen sittplats. För att värna om parken och dess miljö uppmanar vi att barn under 12 sitter tillsammans med en förälder under konserten.

★ ENTRÈINFORMATION
Alla besökare kommer att bli visiterade innan de släpps in på området och entrépersonalen kommer även att kika i alla väskor och kassar och plocka ur sådant som inte är tillåtet. Förbered gärna det här momentet genom att packa rätt från start.

★ VAD FÅR JAG HA MED MIG PÅ KONSERTEN
Regnkläder
Egen stol/sittunderlag i mån av plats
Myggmedel
För specialkost och allergiker etc – Enklare snacks/ liten smörgås, kex/ godisbit /frukt – för specialkost och allergiker etc.
Mediciner
Vattenflaska med innehåll som inte är alkohol

★ VAD FÅR JAG INTE HA MED MIG PÅ KONSERTEN
Paraply (risk för ögonskador och skymd sikt för andra gäster)
Alkohol (Vi hänvisar till Pub Beach Hills sortiment på området)
Picnic-korg med ex egen mat (Vi hänvisar till våra serveringsställen, se utbud längre ner)
Djur
Vapen / Knivar och andra vassa föremål
Droger
Brandfarliga vätskor
Fyrverkerier, bengaler
Ljudsystem
Megafoner

★ BETALNINGSLÖSNINGAR
På folkparken kan du betala med swish/qr-kod (att föredra), kort på vissa försäljningsställen samt kontant. Alla traditionella folkparkskiosker (bollkastning, chokladhjul och lotteri etc) tar swish och kontant.

★ PARKERING / HANDIKAPPANPASSAD PARKERING
Samåkning är att föredra och att åka kommunalt fram och tillbaks är dessvärre en omöjlighet. Det finns inte heller någon taxiverksamhet i Dala-Floda. Allra närmast folkparkens entré vill vi att de som har svårast att gå ska kunna parkera och de som har hundar i bilarna de måste ta hand om under evenemanget. Vi har några reserverade parkeringar allra närmast entrén för handikapp och vi hoppas att alla kan hjälpas åt att tänka till så att alla får plats. Det kommer att kosta 20 kr att parkera på någon av våra parkeringsplatser, den summan swishas till folkparken och den kostnaden används för att de lokala föreningar som arbetar ideellt ska få en liten peng i föreningskassan.

Parkeringsplatserna vi har kommer att vara skyltade. Närmast: Parken övre. Parken nedre.
Lite längre ifrån: Församlingshemmet. Kyrkparkeringen. Mosselåkern.

★ TOALETTER
På området finns toalettlösningar inkl. tillgänglighetsanpassad toalett. Använd dessa till samtliga behov.

★ RÖKNING
Rökning är inte tillåtet på området utan hänvisas utanför folkparken. Vänligen kasta ditt avfall i avsedd behållare på utpekad plats.

★ STÄLLPLATS HUSVAGN / HUSBIL
5 st ställplatser: Flodahallen. Bokas genom Ingemar Olsson, 070 – 216 79 57
10 st ställplatser: Dala-Floda Idrottsplats. Bokas genom Marcus Homman, 073 – 925 94 42
5 st ställplatser: Gamla dagis. Bokas genom Leif Olsson, 070 – 897 16 26
5 st ställplatser: Syrholn. Bokas genom Anna Nordén, 070 – 211 92 87
5 st ställplatser: E16. Bokas genom Anna Nordén, 070 – 211 92 87

★ ÖVRIG LOGI
I Dala-Floda finns sparsamt med hotell-/gästgiveri-/bed and breakfast/camping-möjligheter. Vi hänvisar till https://www.dala-floda.se/mat-och-logi/, visit Dalarna och närliggande orter och kommuner för fler alternativ.

★ HUNDAR
..är jättehärliga husdjur men får inte medtagas in i folkparken. Vi har fått många frågor om hundar och vi har ingen möjlighet att hjälpa er med hundärenden. Däremot kan vi erbjuda att man får gå in-/ut från området med ett speciellt armband på sig om man behöver etc. se till sin hund under evenemanget.

★ TILLGÄNGLIGHETSANPASSNING
Det finns några tillgänglighetsanpassade platser. Tänk på att underlaget kan vara ojämnt. Ledsagaren betalar inte entré men uppvisar sitt ledsagarbevis i entrén.

★ SJÄLVKLARHETER
Skräpa inte ner i naturen! Allt ni tar med er till parken tar ni också med er tillbaka eller slänger i några av våra sopstationer. Vi har behållare för glas, brännbart och pant. Övrigt skräp får du ta med dig till närmaste sopstation som ligger bakom ICA-butiken i “centrum”.

★ VAD HÄNDER EFTER KONSERTEN?
DJ eller band sätter igång lite härlig musik från pub Beach Hill högst uppe i folkparken och vill man stanna och äta en bit mat eller dricka något efter konserten. Efter kl. 22.00 måste man vara över 18 år för att besöka pub Beach Hill.

Vi har inte riktigt programmet klart ännu men hänvisar till facebook-sidan för mer info om ev. underhållning på pub Beach Hill.

★ HUR HITTAR MAN TILL STRANDBACKENS FOLKPARK?
Det är lätt att hitta till Dalarnas Lustgård, Dala-Floda, belägen mellan Mockfjärd och Björbo, längs E16, fyra mil från Borlänge. Strandbackens folkpark ligger norr om riksvägen och är skyltat från riksvägen. Har du en smartphone eller gps kan du skriva in Parkvägen – Dala-Floda.

Till Dala-Floda med bil från:

Borlänge 35 min, Leksand 35 min, Vansbro 35 min, Falun 50 min, Dala-Airport 50 min, Ludvika 50 min, Gävle ca 2 tim, Sälen ca 2 tim, Stockholm ca 3,5 tim

Bil från Stockholm till Dala-Floda (ca 3,5 tim). Man kan köra två vägar

1.) Via Borlänge, väg 70.

Avtag efter 2 mil i den nya stora rondellen i Djurås till vänster in på E16 in i Västerdalarna. Det står Oslo på vägskylten. Sen är det bara 2 mil kvar – färden går utmed Västerdalälven. Först kommer Mockfjärd och en mil senare Dala-Floda.

2.) Via Ludvika – sen väg 247 norrut mot Björbo – efter bron över Västerdalälven tar man till höger mot Borlänge på väg 71. 7,5 km till Dala-Floda.

Längs riksvägen står skylt ”Folkpark” följ vägen. Parkvägen, Dala-Floda

★ HUR HITTAR MAN PÅ STRANDBACKENS FOLKPARK?

★ JAG HAR MER FRÅGOR – VEM KAN SVARA PÅ DEM?
Handlar det om biljetter och biljettköp, sjukdom, förhinder etc.. så hänvisar vi till Ticksters regler och Ticksters kundtjänst. Annars går det bra att skicka mess genom messenger till oss på Strandbackens folkpark eller så kontaktar ni Jubel via deras hemsida.

Läs mer:
www.strandbackensfolkpark.se
www.jubel.se

Spana in Dala-Floda:
https://www.dala-floda.se/sevardheter/broarna/