★ INFORMATION TILL ALLA BESÖKARE TILL KONSERTERNA MED BRÖDERNA NORÉN & FLODA SPELMANSLAG ★

★ HEJ ALLA KONSERTBESÖKARE! 

Ditt besök i Strandbackens Folkpark och konserterna med Gustaf & Viktor Norén / Floda Spelmanslag i Dala-Floda börjar närma sig. För att alla ska trivas så bra som möjligt behöver vi ge ut rätt förutsättningar. Här följer viktig information och lite tips inför ert besök i folkparken.

★ DALA-FLODA
Dala-Floda är ett samhälle där 657 personer är skrivna (2022). På orten finns en ICA-affär, en bensinpump, en skola, några restauranger och tillfälliga sommarcaféer men otroligt många härliga sevärdheter! Passa på att stanna en stund vid den vackra hängbron eller besök gärna någon av ortens hantverkare eller företagare när du ändå har chansen.

★ STRANDBACKENS FOLKPARK
Strandbackens folkpark byggdes 1954. Konserten spelas utomhus och det finns ingenstans att “gå in och värma sig / sätta sig under tak och gömma sig för regn” etc. Parken innehåller en scen,  kiosker, chokladhjul, olika serveringsställen, några sittplatser under tak och några utanför,  inhyrda toaletter för evenemanget och glada funktionärer från byn och närliggande områden. Tillsammans med er ska vi försöka göra den här upplevelsen så trevlig som möjligt! Parken innehåller skog och grusväg och har emellanåt ojämn terräng. Tänk på kläd- och skoval efter väder.

★ TIDER
16.00 öppnar vi entrén till folkparken
19.00 börjar konserten
23.00 stängning av folkparken (förutom på lördagen då vi stänger 01.00)

★ SITTPLATS / STÅPLATS
Vi har ställt ut bänkar så det ska täcka alla er som köpt biljett till evenemanget. Inga egna stolar är tillåtet att ta med in. Vill man hellre stå och lyssna går det bra bakom bänkraderna. Det är onumrerade platser och varje bänk räknar vi med att det ska få plats minst 4 personer på.
Det finns bänkar både med och utan ryggstöd, huvuddelen är bänkar med ryggstöd.

★ ENTRÉINFORMATION
Alla besökare kommer att bli visiterade innan de släpps in på området och entrépersonalen kommer även att kika i alla väskor och kassar och plocka ur sådant som inte är tillåtet. Var gärna redo med biljett och kom förberedd så att det här momentet ska gå så snabbt som möjligt.

★ VAD FÅR JAG HA MED MIG PÅ KONSERTEN
Regnkläder
Myggmedel
Mediciner
Vattenflaska med innehåll som inte är alkohol

★ VAD FÅR JAG INTE HA MED MIG PÅ KONSERTEN
Paraply (risk för ögonskador och skymd sikt för andra gäster)
Alkohol (Vi hänvisar till Pub Beach Hills sortiment på området)
Picnic-korg med egen mat/dryck (Vi hänvisar till våra serveringsställen, se utbud längre ner)
Snacks/frukt/smörgås/pastasallad etc (Vi hänvisar till våra serveringsställen, se utbud längre ner)
Djur
Vapen / knivar och andra vassa föremål
Droger
Brandfarliga vätskor
Fyrverkerier, bengaler
Ljudsystem
Megafoner

★ MAT & DRYCK & ANNAN FÖRSÄLJNING PÅ OMRÅDET FRÅN KL. 16.00
Hela folkparksområdet är ett serveringsområde vilket betyder att du kan handla var du vill och förtära detta nästan vart du vill inne på området. Är du dessutom över 18 år så kan du köpa alkohol på några av våra försäljningsställen.

Kvällens mat-erbjudande
Ta en tallrik och fyll den med vad du vill från buffén. Gyros, vegansk kebab, pulled pork från svensk karré, aioli, hummus och nybakat bröd samt sommarens godaste korvar från Gudruns. Detta serveras med pastasallad, bulgursallad och flera tillbehör. (Kostnad 165 kr) Du behöver inte förboka buffén, den tillagas på plats och kommer att räcka till alla som är intresserade.

Floparkens hamburgare med bröd
Tillbehör rostad lök, hamburgerdressing, senap och ketchup (Kostnad 60 kr)
(burgaren finns som lakto/ovo-vegetarisk och brödet kan gå att få glutenfritt men hanteras där det finns gluten)

Varmkorv med bröd
Tillbehör rostad lök, senap och ketchup (Kostnad 20 kr)

Folkparken erbjuder dessa drycker under evenemanget:
Mineralvatten, läsk med och utan socker, kaffe, alkoholfri öl/vin/cider, öl i flaska, fatöl, vin (vitt, rött, rosé, mousserande) samt ord. vatten från kran så ta gärna med en egen vattenflaska att fylla.

Det kommer att finnas mer fika, godis, popcorn, toast, panini, enklare maträtter och andra nödvändigheter för en perfekt folkparkskväll på området också.

★ BETALNINGSLÖSNINGAR
På folkparken kan du betala med swish/qr-kod (att föredra), kort på vissa försäljningsställen samt kontant. Alla traditionella folkparkskiosker (bollkastning, chokladhjul och lotteri etc) tar swish och kontant.

★ PARKERING / HANDIKAPPANPASSAD PARKERING
Samåkning är att föredra och att åka kommunalt fram och tillbaks är dessvärre en omöjlighet. Det finns inte heller någon taxiverksamhet i Dala-Floda. Allra närmast folkparkens entré vill vi att de som har svårast att gå ska kunna parkera och de som behöver ha hunden i bilen, för att kunna ta hand om hunden under evenemanget. Vi har några reserverade parkeringar allra närmast entrén för de som är rullstolsburna och vi hoppas att alla kan hjälpas åt att tänka till så att alla får plats. Kom i tid så finns det fler valmöjligheter. Det kommer att kosta 20 kr att parkera på någon av våra parkeringsplatser, den summan swishas till folkparken och pengarna kommer att gå till de lokala föreningar som arbetar ideellt ska få en liten peng i föreningskassan.

Parkeringsplatserna vi har kommer att vara skyltade och mer info kring parkeringsplatserna uppdateras efterhand.

★ TOALETTER
På området finns toalettvagnar med vattentoaletter, pissoarer samt en tillgänglighetsanpassad vattentoalett. Använd dessa till samtliga behov.

★ RÖKNING
Rökning är inte tillåtet på området utan hänvisas utanför folkparken. Vänligen fimpa i avsedd behållare på utpekad plats.

★ STÄLLPLATS HUSVAGN / HUSBIL
På hemsidan www.dala-floda.se kommer information att finnas om ställplatser till husvagn / husbil.
Vänligen ta dig en titt på den hemsidan.

★ ÖVRIG LOGI
I Dala-Floda finns sparsamt med hotell-/gästgiveri-/bed and breakfast/camping-möjligheter. Vi hänvisar till https://www.dala-floda.se/mat-och-logi/ och Visit Dalarna och närliggande orter och kommuner för fler alternativ.

★ HUNDAR
..är jättehärliga husdjur men får inte medtagas in i folkparken. Vi har fått många frågor om hundar och vi har ingen möjlighet att hjälpa er med hundärenden. Däremot kan vi erbjuda att man får gå in-/ut från området om man exempelvis behöver se till sin hund under evenemanget. För att kunna göra det behöver man uppvisa ett armband-/stämpel som man får på plats.

★ BARN
Det är ingen åldersgräns på konserten men barn upp till 13 år behöver gå i målsmans sällskap och ha en giltig barnbiljett. För de allra minsta rekommenderar vi att ni tar med hörselkåpor, det kommer inte att finnas för försäljning på plats. 


★ TILLGÄNGLIGHETSANPASSNING
Det finns några tillgänglighetsanpassade platser. Tänk på att underlaget kan vara ojämnt. Ledsagaren betalar inte entré men uppvisar sitt ledsagarbevis i entrén.

★ SJÄLVKLARHETER
Skräpa inte ner i naturen! Allt ni tar med er till parken tar ni också med er tillbaka eller slänger i några av våra sopstationer. Vi har behållare för glas, brännbart och pant. Övrigt skräp får du ta med dig till närmaste sopstation som ligger bakom ICA-butiken i “centrum”.

★ VAD HÄNDER EFTER KONSERTEN?
Musiken sätter igång från pub Beach Hill högst uppe i folkparken och vill man stanna och äta en bit mat eller dricka något efter konserten. På lördagen kommer vi att köra en eftersläckning efter tre härliga kvällar av roligheter! På efterfesten spelar Sigges orkester där även pappa Norén medverkar.

★ HUR HITTAR MAN TILL STRANDBACKENS FOLKPARK?
Det är lätt att hitta till Dalarnas Lustgård, Dala-Floda, belägen mellan Mockfjärd och Björbo, längs E16, fyra mil från Borlänge. Strandbackens folkpark ligger norr om riksvägen och är skyltat från riksvägen. Har du en smartphone eller gps kan du skriva in Parkvägen – Dala-Floda. 

Till Dala-Floda med bil från:

Borlänge 35 min, Leksand 35 min, Vansbro 35 min, Falun 50 min, Dala-Airport 50 min, Ludvika 50 min, Gävle ca 2 tim, Sälen ca 2 tim, Stockholm ca 3,5 tim

Bil från Stockholm till Dala-Floda (ca 3,5 tim). Man kan köra två vägar

1.) Via Borlänge, väg 70.

Avtag efter 2 mil i den nya stora rondellen i Djurås till vänster in på E16 in i Västerdalarna. Det står Oslo på vägskylten. Sen är det bara 2 mil kvar – färden går utmed Västerdalälven. Först kommer Mockfjärd och en mil senare Dala-Floda.

2.) Via Ludvika – sen väg 247 norrut mot Björbo – efter bron över Västerdalälven tar man till höger mot Borlänge på väg 71. 7,5 km till Dala-Floda.

Längs riksvägen står skylt ”Folkpark”  följ vägen. Parkvägen, Dala-Floda


★ HUR HITTAR MAN PÅ STRANDBACKENS FOLKPARK?

★ JAG HAR MER FRÅGOR – VEM KAN SVARA PÅ DEM?
Handlar det om biljetter och biljettköp, sjukdom, förhinder etc.. så hänvisar vi till Ticksters regler och Ticksters kundtjänst. Annars går det bra att skicka mess genom messenger till oss på Strandbackens folkpark eller så kontaktar ni Jubel via deras hemsida.

Läs mer:
www.strandbackensfolkpark.se
www.jubel.se

Spana in Dala-Floda:
https://www.dala-floda.se/sevardheter/broarna/

Läs mer om Gagnefs kommun:
www.gagnef.se